Ga naar de inhoud
Home » Den Haagtempel » Tijdlijn

Tijdlijn

16 augustus 1999
President Gordon B. Hinckley
Aankondiging

'Er zal een nieuwe tempel worden gebouwd in Den Haag, Nederland,' kondigde het Eerste Presidium op 16 augustus 1999 aan in een brief aan priesterschapsleiders. De nieuwe tempel is de eerste in Nederland en de 114e in de kerk.

26 augustus 2000
Ouderling John K. Carmack
Grondbreking en wijding van de grond

Ongeveer 250 genodigden waren naar het bouwterrein in Zoetermeer gekomen om getuige te zijn van deze mijlpaal. Als speciale gast was H. David Burton, presiderende bisschop van de kerk, aanwezig.

16 december 2000
Burgermeester Luigi van Leeuwen
Eerste paal geslagen

Bij het slaan van de eerste heipaal memoreerde burgermeester Luigi van Leeuwen dat het voor een burgemeester een zeldzame gelegenheid is om de eerste paal te slaan voor een kerkelijk gebouw: "De meeste kerken zijn ouder dan de burgemeesters."

De burgemeester behoorde tot de naar schatting 350 toeschouwers die toekeken hoe bouwvakkers, gekleed in witte jassen, apparatuur klaarmaakten voor het heien van de palen.

21 september 2001
Hoogste punt bereikt
Plaatsing van de engel Moroni

Het plaatsen van het beeld van Moroni op deze dag was niet alleen gedenkwaardig omdat het hoogste punt was bereikt. Maar ook omdat het precies 178 jaar geleden was dat Moroni voor het eerst aan de profeet Joseph Smith verscheen. Uniek was ook dat die dag beelden van Moroni werden geplaatst op de Boston Massachusetts tempel en Nauvoo Illinois tempel.

17 t/m 31 augustus 2002
President Harold G. Hillam
Open Huis

Tijdens de weken van het Open Huis maakten zo'n 33.000 bezoekers gebruik van de gelegenheid om de tempel van binnen te bezichtigen.

Voorafgaand aan de open dagen ontvingen de media en hoogwaardigheidsbekleders rondleidingen van gebiedspresident Harold G. Hillam, vergezeld door ouderling Wayne S. Peterson, eerste raadgever in het gebied Europa West, en ouderling Ronald A. Rasband, eerste raadgever in het gebied Europa Centraal.

8 september 2002
President Gordon B. Hinckley
Sluitsteenceremonie en inwijding

Na de sluitsteenceremonie werd de tempel in vier sessies ingewijd.

16 mei 2015
Gemeente Zoetermeer
Verkoop grond rondom de tempel

De gemeente Zoetermeer bereikt overeenstemming met de Kerk over de verkoop van de 3.200 m2 groenstrook rondom de tempel. Over de plannen voor de nieuwe inrichting van de groenstrook is met omwonenden overleg geweest.

Het tempelpresidium gaat de groenstrook in eigen beheer en op eigen kosten opnieuw inrichten en onderhouden. Dat betekent dat dit gebied overdag toegankelijk blijft, maar dat het ’s avonds en ’s nachts wordt gesloten voor publiek.

najaar 2016
Lex van Wijk Hoveniers
Plaatsing van 40.000 bloembollen

De prachtige tuin rondom de tempel wordt twee dagen in de week door Lex van Wijk Hoveniers bijgehouden.

november 2016
Oplevering nieuwe tempeltuin

Voor de aanleg van de tuin is 3200 m2 grond verworven. De wandelpaden en de zuilen van het hekwerk zijn in hetzelfde graniet uitgevoerd als de gevels en toren van de tempel. Ook is de vijver bij de ingang opnieuw in graniet aangelegd. De gehele tuin is tot zonsondergang voor het publiek toegankelijk en alle wandelpaden zijn rolstoelvriendelijk aangelegd.

Google Translator »